
Mendiko
Victorino eta Imanol Ibero
Oibar (Nafarroa)
Ibero familiak mendeetako tradizioa jaso du Oibar / Aibarren, mahasti zereal eta lehorreko fruta-arbolen ekoizpena nahasten diren lekuan.


Lurra, klima eta mahats-barietateak
Gaur egun 14 hektareako mahastiak dituzte, bederatzi lursail baino gehiagotan, bertan Garnatxa, Cabernet-Sauvignon, Tempranillo eta Syrah barietateak hazten direlarik.
Mahasgintza
Belaunaldiz belaunaldi, mahastiak arreta handiz zaintzen, ongarritzen, hazten eta haien mahatsak biltzen ikasi dute, beren aitona-amonen aitona-amonek egiten zuten bezalaxe.






Ardogintza
2000. urtean, Vitorino-k, eta geroago bere seme Imanolek, ardo ekologikoaren aldeko apustua egin zuten, horretarako lur hektarea garbitu eta mahasti berriak landatuz.