Lezaun

Bodegas Lezaun

Edorta eta Raul Lezaun

Lakar (Nafarroa)

Lezaun familiako ardoaren ezagutza eta kultura belaunaldiz belaunaldi transmititu da, gutxienez 1790 urteaz geroztik, upategia deskribatzen duten lehen dokumentuak kontuan hartuta.

lezaun upategia, nafarroa

Lurra, klima eta mahats-barietateak

Urbasa eta Andiako mendilerroek babesten dituzten mahastiak dira. Atlantikoa eta Mediterraneoaren arteko trantsizio-klima batek biodibertsitatez betetzen ditu.

Mahasgintza

Lezaun familiaren 18 hektareako mahastiak Lakar-en kokatuta daude, duela 100 urte arte 2.000 hektarea eta 300 upeltegi baino gehiago zituen Deierri bailaran. Gaur egun 50 hektarea baino ez dira lantzen. Lezaundarrek erresistentzia egiten jarraitzen dute arrazoiz.

viñedos lezaun
viñedos biba ardoak lezaun
lezaun, mahatsgintza
bodegas lezaun, navarra, biba ardoak
vinos orgánicos lezaun, biba ardoak
lezaun upategia

Ardogintza

1981ean Edorta eta Raul Lezaun anaiek ohitura tradizionalak berreskuratu zituzten eta 1990rean nekazaritza ekologikoaren aldeko apustua egin zuten, eta ondoren biodinamikaren aldekoa.