Mendiko

Mendiko

Victorino eta Imanol Ibero

Oibar (Nafarroa)

Ibero familiak mendeetako tradizioa jaso du Oibar / Aibarren, mahasti zereal eta lehorreko fruta-arbolen ekoizpena nahasten diren lekuan.

Gehiago jakin
mendiko mahastiak

Lurra, klima eta mahats-barietateak

Gaur egun 14 hektareako mahastiak dituzte, bederatzi lursail baino gehiagotan, bertan Garnatxa, Cabernet-Sauvignon, Tempranillo eta Syrah barietateak hazten direlarik.

Mahasgintza

Belaunaldiz belaunaldi, mahastiak arreta handiz zaintzen, ongarritzen, hazten eta haien mahatsak biltzen ikasi dute, beren aitona-amonen aitona-amonek egiten zuten bezalaxe.

Bodega mendiko
mendiko mahastiak
biba ardoak mendiko, ardo naturalak
mendiko ardo ekologikoak
mendiko, biba ardo ekologikoak

Ardogintza

2000. urtean, Vitorino-k, eta geroago bere seme Imanolek, ardo ekologikoaren aldeko apustua egin zuten, horretarako lur hektarea garbitu eta mahasti berriak landatuz.