BIURKO ‘ARBANTA’ 2023

Agortuta

Biurko Gorri, Ramon, Fernando eta Pablo Llorens
Bargota, Nafarroa.

ZUR HEZEAREN NOTAK, ONDDO FRESKOAK ETA FRUTA GORRI ERREAK. ARDO LIBREA.

Llorens familiak sulfitorik gabeko ardo erantsiak botatzea erabaki du eta Arbanta da lehena. Ardo hau ez da zuen ohiko tempranilloa izango: itxaron lur azpiko mahastizaintza munduarekin eta bertako ekosistema osoarekin lotutako aromekin konektatzen.

Barietatea:
% 100 tempranillo

Alkohol-mailak: % 13

Yoar mendilerroaren oinarrian dauden mahastiak (Kantabriako mendilerroa). Eskuzko bilketa. Txortena kentzeko sistema. Beratze laburra, 8 eta 12 egun artekoa, altzairu herdoilgaitzezko andeletan egiten dena hartzidura amaitu arte. Beratzea eta hartzidura tenperatura baxuan, legamia autoktonoekin. Sulfito gehigarririk gabe.

Terroir:
Altitudea: 300 m
Lurzoruak: buztin-kareduna

Mahastizaintza:
Nekazaritza ekologikoaren printzipioek gidatutako mahastizaintza.

Pisua 0,0 Kg
Etxaldeak

Biurko Gorri

Herria

Bargota

Herrialdea

Nafarroa Garaia

Clase

Tinto

Barietatea

Tempranilloa

Urtaldia

2022