URKIZAHAR ‘EDIZIO MUGATUA’ 2020

Agortuta

Urkizahar, Luisja Oregi
Beizama, Getariako Txakolina, Gipuzkoa

AZIDOTASUNAREN/FRESKOTASUNAREN/FRUTAREN ARTEKO OREKA-JOKOA. GASTRONOMIKOA. SAKONA.

Heldutasun eta freskotasun handiko txakolina! Luisja Oregiko ardoak azidotasun maila altuagatik nabarmentzen dira beti, eta hemen upelean ondutako ardo pixka bat proposatzen digu, sakontasun handiagoa emateko. Terroir ardo dotorea % 100ean.

Barietatea:
100% hondarribi zuri

Alkohol-mailak:
% 14

Eskuzko mahats-bilketa 15 kg-ko kutxan. Hartzidura, altzairu herdoilgaitzezko andeletan tenperatura kontrolatuta. Depositu berberetan hazten da 6 hilabetez bere liekin, eta gero 3 hilabetez haritzezko upelean.

Terroir:
Altitudea: 500 m
Lurzoruak: eskisto-kare-hareatsua

Mahastizaintza:
Nekazaritza ekologikoaren printzipioek gidatutako mahastizaintza.